Iklan Best!

01 March 2012

DPLI UMS

Helo semua...

Kebzan menjd student kembali mmg membataskn aku utk menulis entry dlm blog ku ini.. Wpn jadual xla padat sgt.. Cuma pengendalian masa tu je.. Hmmmm...

Secara rasminya aku kembali mjd student pd 20 feb lalu.. Sbb masa tu daftar..kjb je proses daftar tu.. Dtg pi kaunter, tandatangan dan serah 3 salinan2 dokumen yg d perlukn.. Trus pi begmbr utk buat kad matrik pelajar, smbg pi kaunter amik bag ums, pi kaunter bayaran, kemudian amik kad matrik yg da siap... Selesai...

Hr berikutny pd 21 dan 22 feb plak taklimat.. Masa taklimat ni hubby amil cuti sbb nak jaga azza. Risau dgn respon azza dgn pengasuhny.. Azza ni takut org sgt.. Huhuhu... Hr selasa tu azza meraung dlm keta .. Plan hubby nak bw Azza blk rmh so ble drg rilek2.. Tp br je keta mula gerak dia da mula merengek dan meraung.. Aku sengaja minta hubby yg hntr spy kalu Azza xmo myusu ble hntr trus kat aku...tepaksa pggl sis in law yg mmg studi d ums jg.. Tp still xmo jg.. Actually Azza ngantok tp lapar sbb xmo myusu guna botol.. So, aku tepaksa kluar kjb susukn Azza.. trus dia tido..

Hari rabu plak..sama jgk la.. Tp lmbt ckit br dia mgamuk.. Nasib baik hbs awal sesi tu... Cian anak ibu.. Pintar btul dia tau bezakn puting...

Hari khamis dan jumaat aku dan azza ke rmh pengasuh lg tuk mbiasakn dis dgn pengasuhny.. Alhamdulillah.. Ada jg perubahan +ve..

Isnin, 27 feb, mulalah kami meninggalkn azza dgn pengasuh.. Oleh sbb aku mula kelas jam 9 pg setiap hr.. Jd aku akan berada d rmh pengasih sehingga jm 8 pg.. Alhamdulillah.. Azza xbyk meragam hr 1st tu.. Cuma xbrpa mau myusu guna botol tp still mau bila d buai+ sumbat botol...

Hr seterusny xpula mau botol.. Tepaksa bsny suap dgn sudu.. Tp xbyk nangis jg.. Tp bila hr ke3.. Byk nangis je... Huhu.., mgkn azza xselesa.. Masa aku smpi nak amik dia.. Trus dia diam tp marah bila aku nak duduk.. Tepaksa la cpt2 bwk dia blk.. Dlm keta ble plak senyum2 & lompat2.. Hehe betuahny anak ibu ni....

Tp hr ni dia ok.. Syukur sgt.. Sepanjang tgglkn dia dgn pengasuh aku sentiasa berdoa mudahan dia xmeragam.. Mau jg ckit2 myusu botol...

Syukurny jadual kuliah asasku melibatkn nasa 9pg - 1 ptg, isnin - khamis shj.. Tp ada jg beberapa perubahan dan tambahan d buat.. Xpa.. Yg pntg ada selang masa ble aku amik azza dan bw blk or skrg2 ny myusukn dia..


3 comments:

Vee Jinggol said...

hye..mcm mana u daftar untuk ambil dpli di ums? ada ambilan untuk 2013?

Vee Jinggol said...

hi!! nak tau, mcm u daftar untuk ambil kos dpli di ums? ada ambilan untuk 2013?

izyandyiean@life said...

Yg ni ambilan khas utk bekas guru sndaran. Sama ada ada ambilan utk thn 2013 kena cek d website ums. Sbb sblm ni mmg dibekukan utk kemasukan dpli-khas ni

Us

Daisypath Anniversary tickers

Me&Him

Daisypath Anniversary tickers

Nur Azzalea Batrisyia

lb1m.lilypie.com/TikiBlogger.php/1Xp3

My Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Blogger news