Iklan Best!

06 December 2011

Mengajar Azza minum ebm guna botol

Erm...sebenarny xda masalah memberi Azza minum ebm guna botol sebelum ni...tp almaklumlah bila Ibu ada besama mmg menolak hbs la botol..perah & trus bg pun xmo..siap marah2 lg...apatah lg cuti skul ni..ibu xkeja...azza plak nak melekat jer dgn Ibu..pantang xtgk muka ibu..mula la buat bunyi nak nangis...pintar x? :P


dah byk kali pam & bg dia minum..yg frozen ebm pun bg jgk..tp mmg mmbazir je..so td kitaorg cuba cr br..mula2 aku susukn dia..kjb je la..pastu selitkan puting botol..ganti la..dia isap trus lena...alhamdullilah...mudah2an akan trusla mau myusu guna botol..of coz direct bf lbh senang n bgus tp takut myusahkan bs dia nnti bila skul da bukak blk..huhu


so, aku & hubby da plan nak bg selang-seli direct bf dan guna botol..spy membiasakan dia esp time aku kena stay smpi ptg..cian anak Ibu....


ini la..hbs 2 oz skali minum...slaluny azza susa nak abiskan skali minum tau..dia jenis minum ckit2...



3 comments:

JIVEBUMZ said...

cuba try bagi puting lain.. ila pakai puting NUK tu same macam nenen kite so baby bley trima.. mybe dok ingat tu nenen dia ler kot hehe

izyandyiean@life said...

iye ke? nnti i cuba..puting dr.brown ni mmg dia suka...cma bila kita ada..mmg pndi menolak..siap terjeluak lg tu...huhu

izyandyiean@life said...

erm..ila guna puting yg kuning tu ker?

Us

Daisypath Anniversary tickers

Me&Him

Daisypath Anniversary tickers

Nur Azzalea Batrisyia

lb1m.lilypie.com/TikiBlogger.php/1Xp3

My Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Blogger news