Iklan Best!

06 November 2013

Pakai diaper apa?

Semenjak ada baby kecik ni.. Timbul lg citer diaper ni.. Hehe... Sblm ni dah citer diaper apa utk persiapan sblm baby lahir kan.. Tp sbg tambahan hr tu sblm blk kg after ziki lahir.. Kitaorg ada bli pampes whoopee saiz S.. Since kakaknya pakai pampes ni & kitaorg puas hati jgk la kan.. Bwk blk kg. So kiranya ziki ada 3 jenama pampes masa tu, mamypoko, huggies biru & whoopee.. 


Whoopee ni murah jer.. RM29.90 sepeket besar ni.. Pelekat mcm mamypoko & huggies gak.. Tebal.. Kira bebaloi la kan.. Tp, oleh sbb ziki lahir kecik jer.. 3kg tp badan panjang.. So mmg kecik la kan.. Pakai diaper huggies pun msh longgar lg.. Kitaorg mmg xpakaikan diaper lain.. Mamypoko saiz newborn pun besar utk ziki..kitaorg teruskn jak pakai huggies biru ni size newborn utk semgu d kg.. Sbb xda jual huggies total protection (paket merah) kat cni..huggies biru ni ok cuma getahnya kasar ckit ler.. Berbekas paha ziki.. So blk kk kitaorg gi bli huggies merah tu.. Mmg better dr huggies biru kan.. Siang pakai huggies merah, malam pakai mamypoko.

Bila ziki da ble pakai size S.. Kitaorg pakaikan dia whoopee yg dah bli hr tu.. Ok mmg ok.. Tp msh besar utk ziki.. Kembung amat.. Hehe... Tebal plak tu so nampak ziki mcm krg selesa.. Kitaorg pun decide nak pakaikn blk huggies merah utk ziki.. Tp bila di servay hypermart.. Lain pulak jadinya. Kebetulan huggies buat promosi..so kitaorg bli la huggies ultra (paket hijau) size S utk ziki. RM40.90 utk 70pcs. Dlu azza pun pakai huggies ultra cuma da x dkluarkn lg sblm ni kalau x mesti bli yg ni dr awal. Mmg sesuai dgn ziki. Ziki pun nampak selesa. Harga murah ckit berbanding mamypoko dan senang nak dpt paket jumbo. 

So asben pun decide nak pakaikan ziki huggies merah utk siang & huggies hijau utk mlm & jalan2..


Harga sebenar dlm RM45.90.. Murah ckit jer dr mamypoko..cuma cni mamypoko paket jumbo xda jual d servay.. Kat giant jer ada tp mahal sgt.. Xbebaloi d beli.. Huggies ultra ni pun da sgt memuaskan hati... 😊😊😊

1 comment:

aishah nin said...

Rasanya pampers ni kat Tesco murah berbanding di EXPO BABY FAIR..hihi

Us

Daisypath Anniversary tickers

Me&Him

Daisypath Anniversary tickers

Nur Azzalea Batrisyia

lb1m.lilypie.com/TikiBlogger.php/1Xp3

My Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Blogger news