Iklan Best!

22 November 2011

Preparation untuk memperkenalkan Azzalea solid food

Erm..secara rasminy Azza akan masuk umur 6 bulan pada 12 Disember nnti..ada kira2 3 mggu lg la kan...so Ibu dan Abah tgh mempertingkatkan ilmu mengenai ini..espp ibu ya...apa nak masak? nak mula dr mana? mcm mana penerimaan Azza? pastu nak bli blender khas utk mknn Azza tu..


Ader gak kitaorg servay2 nestum baby tu..just in case kan..since kalu keja nnti takut kena bertolak awal pg mana tau xsmpt prepare..tp mmg da ckp kat hubby kalu ble itu utk backup sj..mmg i nak jgk prepare sendiri solid food utk Azza... <3


Ader x kengkawan yg guna blender tu.. ada mcm2 jenis kan..kitaorg tgk Avent dan Little Bean tu ada yg blender & steamer tu...tp harga rm400++.. hubby bekenan Avent tu... xtau la..bebaloi ke bli? atau pakai cr tradisional lg bgus... haha...blender biasa pun ok ke? kitaorg mmg nak blikan blender khas utk makann azza...xmo guna yg ibu punya ya..hehe


skrg masih mempertimbangkn lg hal ini...so kalu ada cadangan/komen silala beri ye...

4 comments:

JIVEBUMZ said...

salam,

wah tak lama lagi kene bekerja keras memasak bubur plak yer.. sy pakai blender biasa tu jer.. blender tulah nak blen cili.. blen bubur.. tp kene basuh bersih2 la sblm guna.. lepas tu pakai penapis yg besi tu utk tapiskan makanan yg telah diblen tu.. so far ok lah dah sebulan lebih pakai cara macam tu.. tp aku ada extra money nk beli blender lain pon ok jugak

izyandyiean@life said...

tu la..en.hubby mmg mo blender tu..tp rasa mcm xbebaloi je..bkn lama nk pakai blend mcm tu..plg2 3@4 bulan kot..pastu da ble bg yg xhncur sgt kn..pikir2 bgus bli blender biasa kalu xmo cmpr...hehehe

Rina said...

aku dlu pkai blender biasa ja. lepas tu tapis. mcm rugi ja pakai blender khas baby tu. lagipun diorg nda pakai lama. tp klu ko mo try pakai blender khas tu, ok jua kali. ikut kemampuan la.. hehehe

izyandyiean@life said...

hehe...tu la ngah...mmg xjd bli blender khas tu..kalu tgk mmg mcm best jak kn..tp nk banding harga n keperluan xla bebaloi sgt...rasa mbazir plak..:)

Us

Daisypath Anniversary tickers

Me&Him

Daisypath Anniversary tickers

Nur Azzalea Batrisyia

lb1m.lilypie.com/TikiBlogger.php/1Xp3

My Breastfeeding Journey

Lilypie Breastfeeding tickers

Blogger news